הקמת מאפייה אינה עניין של מה בכך. זהו פרויקט הכרוך בלא מעט הוצאות, בעבודת תכנון מקדימה, באיתור מקום מתאים והכנתו. בנוסף, יש צורך לאתר ספקים למאפיות, לרכוש ציוד לבית מאפה ועוד. בשורות הבאות יוסבר איזה ציוד נדרש למאפייה, מהן עלויות פתיחת מאפייה, כמה עולה ציוד למאפייה, איזה ציוד כדאי לקנות, ועוד.
מה שצריך עבור הקמת בית מאפה
הקמת בית מאפה מורכבת מתהליך מקצועי ומשורה ארוכה של גורמים שיש לקחת בחשבון. בתור התחלה יש להגדיר את מאפייני המאפייה ויעדיה, ולהכין תוכנית עסקית שתסייע לכם בהשגת מקורות מימון. בנוסף, יש לתכנן את המאפייה בהתאם לדרישות המחמירות של הרשות המקומית, משרד הכלכלה ומשרד הבריאות. מעבר לכך, יש למצוא מקום מתאים למאפייה, לשפץ אותו ולדאוג שיהיו בו תשתיות נאותות, וכן לקנות ציוד מקצועי למאפייה ולדאוג לשיווק ופרסום המקום.
רכישת ציוד מומלץ לבית מאפה
הקמה של בית מאפה כרוכה גם ברכישת ציוד מגוון, עדיף ממקור אמין כחברתנו הפועלת בתחום הציוד למאפיות מעל לחמישה עשורים, וסייעה למאפיות מוכרות רבות, כמו מאפיית בונז'ור, אנג'ל, פילסברי, עמית וגדרון. בין היתר חברתנו מספקת את ציוד המאפיות הבא:
- מכשיר להכנת מחמצת- אנו מציעים מכונה ייעודית להכנת מחמצת של MAMA המצוידת בתוכניות לבקרה של טמפרטורה וזמנים. בעזרת מכונה זו ניתן לעבד בקלות שמרים טבעיים ולקבל מאפים בריאים ואחידים. כמו כן, לעבודה כמה שיותר קלה המכונה גם מצוידת בברז נשלף המסייע בהסרת השמרים, מסנן המונע חדירת אבק, כלים נשלפים לניקוי וצג אלקטרוני לתכנות שלבי העבודה.
- מלושים- משמשים ללישת קמח וחומרים נוספים עד לקבלת בצק. בין היתר ניתן לבחור במלוש ספירלי מתהפך שיש לו מעלית מדגם NUOVA VITTORIA של המותג האיטלקי PIETROBERTO. מדובר במלוש מתקדם המשלב מאפייני לישה של מיקסר ספירלי ומלוש מזלגי, לצד פריקה נוחה של הבצק בעזרת מעלית. הוא מתוכנן כספירלה כפולה ולכן מונע מהבצק להתחמם ומאפשר לו להתאוורר במהירות.
- חותכת שוקלת- מכשיר ייעודי לשקילת וחיתוך בצק באופן מדויק. למשל תוכלו להזמין מאיתנו שוקלת חותכת מעולה מבית PIETROBERTO לשקילה של בצק עדין ורך, שאינה ממשיכה לעבד את הבצק, באמצעות פעולה של שאיבה והרחקה. המכשיר מתאים לחיתוך של כדורי בצק במשקלים שונים, עם הספק עבודה שיכול להגיע גם למעל לאלפיים יחידות בשעה.
- מולדר- מכשיר ייעודי לעיבוד בצק בכל צורה מבוקשת, בין אם חלות, בגטים, לחמניות, לחמים וכדומה. למשל, תוכלו לרכוש מאיתנו מולדר מדגם EMME המוצע עם שניים או ארבעה צילינדרים. מדובר במכשיר עם עיצוב חדשני ורוחב עבודה מרשים, חגורה עם מתח אוטומטי, מגרדים מעל לגלילים תחתונים ועליונים, ועוד. את מכשיר אפשר להזמין עם עוד אבזרים כמו צלחת לייצור של באגטים ולחמים ארוכים.
- ריטרדר-פרופר – אנו משווקים מכשיר מיוחד של המותג האיטלקי Rpro המשמש להתפחה אוטומטית של בצק למשך הלילה. מדובר במכונה עשויה מנירוסטה איכותית שיש לה תרמוסטט ביטחון, חיישן טמפרטורה וחיישן לחות, לצד לוח בקרה אלקטרוני, בקרת טמפרטורות ועוד.
- תנורים גדולים- יש לנו תנורים גדולים הכוללים תנורי עגלה קונווקטומט למאפיות גדולות מסדרת BakerTop של UNOX. מדובר בתנורים תעשייתיים מקצועיים מתקדמים במיוחד וקלים לשימוש, המספקים אפייה עקבית ואמינה. תנורים אלו כוללים תא התפחה, תנור הדק סטטי ועוד.
- ציוד נוסף- מלבד מה שכבר הוזכר, יש לנו עוד ציוד מקצועי למאפיות הכולל למשל תנורי אפייה קטנים מסדרת Shop.Pro, מעולים למאפיות קטנות ולאפיית מוצרים בכמות יחסית קטנה. כמו כן, יש לנו מעגלת שהינה מכשיר ייעודי להכנה של פיתות, מיקסרים, מכדררות, ארונות קירור, מקפיאים ולבלסט צ'ילר, ועוד.
אז כמה עולה לפתוח מאפייה
עלויות פתיחת מאפייה יכולות להגיע למאות אלפי שקלים בהתאם למאפייני המאפייה שאותה מתכננים. העלויות מכמתות מכלול של מרכיבים, הנדרשים עבור הכנת ושיפוץ המבנה בכל רמת גימור מבוקשת, הכנת תשתיות, רכישת ציוד וקבלת רישיון. כמו כן, עלויות של פתיחת מאפייה משתנות בהתאם למאפייני המקום, סוג המאפים שיוכנו בו, באם מדובר במקום שכולל גם ישיבה או רק הפצה, ומאפייני הקהל היעד. בנוסף, יש להותיר נתח נכבד מתקציב ההקמה עבור ציוד למאפייה, כאשר המענה לשאלה כמה עולה ציוד למאפיה משתנה שוב בהתאם למאפייני המקום, סוג וכמות ציוד שנדרש עבורו.
להזמנת ציוד איכותי ומתקדם למאפיות ולעוד מידע וייעוץ מקצועי בנושא, צרו קשר עם חברת י. פפר בע"מ בטלפון 03-5335038.